Je bevindt je hier: HomeOns team ➠ Simon Bakker
 
 

Simon Bakker

mr. S.J. Bakker

Partner

Fiscalist

 

Persoonlijke email en telefoon

Email: simon.bakker@hendrikxenbakker.nl

GSM: +31 6 4659 7381

 

Social media

Linkedin def orange

 

Studies en opleidingen

  • Beroepsopleiding belastingadviseurs, Stichting Opleiding Belastingadviseurs, 1991
  • Nederlands recht, Rijksuniversiteit Utrecht, bedrijfsjuridisch-fiscale richting, 1986

 

Lidmaatschappen beroepsorganisaties

  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)

 

Het persoonlijke verhaal van Simon

Ik ben geboren en opgegroeid in Amersfoort. Na het VWO ben ik net als mijn collega Bart Agerbeek in Utrecht Nederlands recht gaan studeren. Tijdens de studie werd mij al snel duidelijk dat mijn bijzondere belangstelling bleek te liggen bij de rechtsgebieden die te maken hebben met financien en ondernemen. De afstudeerrichting bedrijfs- sociaal-economisch recht waar ook een aantal fiscale vakken deel van uitmaakten was dan ook voor mij een logische keuze. Begin 1986 ben ik afgestudeerd en vrijwel direct daarna begonnen als junior-belastingadviseur bij het Tilburgse kantoor van een rechtsvoorganger van nu PWC. Tegelijk was dat mijn kennismaking met het Midden-Brabantse land; niet alleen om te werken, maar ook om te wonen. Een kennismaking die vanaf het eerste moment goed is bevallen, want nu, ongeveer 30 jaar later, is Midden-Brabant nog steeds mijn leefomgeving.

Ik heb het geluk gehad als net afgestudeerd civiel-jurist terecht te komen in de fiscaal-juridische adviespraktijk van een kantoor met jonge ambitieuze collega’s waar op een hoog niveau gewerkt werd. Een betere leerschool was nauwelijks denkbaar. En bovendien bleek het beroep van belastingadviseur bij uitstek een beroep te zijn waar de combinatie tussen recht en ondernemen voortdurend aan de orde is. Voor mij de juiste keuze derhalve. Het beroep van belastingadviseur bleek tevens een beroep dat alleen in de praktijk kan worden geleerd. Praktijkervaring in een professionele omgeving is naar mijn mening onontbeerlijk om als een goede (belasting)adviseur cliënten van dienst te kunnen zijn.

Na een aantal jaren (ik noem het maar) PWC werd mij duidelijk dat ik niet bij een groot advieskantoor werkzaam wilde blijven, maar liever in een kleinere, maar wel professionele, omgeving wilde werken waar ik de mogelijkheid zou hebben op eigen wijze invulling te geven aan het werk en mijn praktijk. Dat was bij een groot kantoor (en de kantoren werden door fusies steeds groter en onpersoonlijker) niet mogelijk. Ik raakte daarover in gesprek met mijn toenmalige collega Janus Hendrikx. Om een lang verhaal kort te maken, wij besloten een eigen kantoor te beginnen: Hendrikx en Bakker. We praten dan 1991, alweer bijna 25 jaar geleden.

Wij kozen ervoor aan cliënten een totaal pakket aan fiscale diensten aan te bieden. Dat wil zeggen dat we naast de fiscaal-juridische advisering en begeleiding, ook aangiften en in beperkte mate (fiscale) jaarrekeningen maakten en aanverwante administratieve verrichtten. Werkzaamheden die we tot de dag van vandaag nog steeds verrichten. En met veel plezier.

Door de jaren heen is ons kantoor gegroeid. Er zijn medewerkers gekomen en enkelen daarvan zijn ook weer gegaan. Een belangrijk kenmerk van ons kantoor is echter dat de meeste van onze medewerkers heel lang bij ons werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest. Dat geldt zowel voor adviseurs als voor medewerkers van de aangifte-en jaarrekeningenpraktijk en secretaresses. Juist dat heeft ervoor gezorgd dat persoonlijke contacten konden ontstaan tussen medewerkers en cliënten. En ondermeer dat maakt dat cliënten veelal lang bij ons zijn. Een ander belangrijk kenmerk van het kantoor.

Janus Hendrikx is met pensioen. Maar met Jurgen Holtermans heb ik  inmiddels al weer heel wat jaren een uitstekende partner in het kantoor.

Onze visie en inzet  is onveranderd. De nadruk in het werk verschuift daarentegen steeds verder naar onze core business, fiscale juridische advisering en begeleiding. Wat ons betreft een goede ontwikkeling, omdat we met name daarin onderscheidend zijn en ook specialismen hebben ontwikkeld. Ik verwijs graag naar andere info op onze site.