Je bevindt je hier: HomeOns team ➠ Marc Plattel
 
 

Marc Plattel

drs. M.M.A.F. Plattel

Associate partner (via MPG Belastingadvies B.V.)

Fiscalist

 

Persoonlijke email

Email: marc.plattel@hendrikxenbakker.nl

 

Social media

Linkedin def orange

 

Algemene voorwaarden

Klik hieronder voor de algemene voorwaarden van MPG Belastingadvies B.V.:

 

Algemene voorwaarden MPG Belastingadvies B.V.

 

Studies en opleidingen

  • Fiscale economie, Universiteit Tilburg, 1996
  • Beroepsopleiding Belastingadviseurs, Stichting Opleiding Belastingadviseurs, 1998

 

Lidmaatschappen beroepsorganisaties

  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)

 

Het persoonlijke verhaal van Marc

Ik ben geboren en getogen in Tilburg en ben na de middelbare school (Theresialyceum Tilburg) gaan studeren aan de toenmalige Katholieke Universiteit Tilburg.

Na een korte tijd Econometrie ben ik uiteindelijk economie gaan studeren. Na het behalen van de propedeuse heb ik gekozen voor de studierichting fiscale economie. In de eindfase van mijn studie ben ik in september 1996 gaan werken bij Coopers & Lybrand (nu PwC) in Eindhoven. Ik was werkzaam in de nationale belastingadviespraktijk. Ik hield mij bezig met de advisering aan MKB-bedrijven, DGA’s en vermogende particulieren. In die tijd was de emigratie naar België erg actueel en waren veel werkzaamheden daarop gericht.

In december 1996 ben ik afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant met een afstudeerscriptie op het gebied van de stimulering van het fiscale vestigingsklimaat van Nederland.

Bij Coopers & Lybrand heb ik in de periode 1997 tot en met 1998 bij de Stichting Opleiding Belastingadviseurs de beroepsopleiding voor belastingadviseurs gevolgd. Deze opleiding heb ik in 1998 afgerond en sinds die tijd ben ik lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).

In 1999 heb ik besloten de overstap te maken naar BDO in Eindhoven. Bij dit kantoor zag ik meer mogelijkheden om mij te kunnen blijven richten op MKB-bedrijven, DGA’s en vermogende particulieren. Ik maakte, namens kantoor Eindhoven, ook deel uit van de Nederland-België werkgroep van BDO. In deze werkgroep zaten vertegenwoordigers van de kantoren van BDO (uit Nederland en België) die in de grensregio waren gevestigd. Gezamenlijk werden de actuele fiscale zaken besproken.

In 2007 werd ik benaderd door SCAB Accountants en Adviseurs uit Tilburg. Een kantoor dat zich met name richt op de advisering van bouwbedrijven. SCAB Accountants en Adviseurs zat in een proces waarbij de organisatie werd getransformeerd ‘van administrateur naar adviseur’. Inbreng en ervaring van buitenaf was daarbij gewenst. 1 augustus 2007 heb ik de overstap gemaakt en ben op de fiscale afdeling gaan werken.

Naast mijn bestaande praktijk van advisering op het gebied van MKB-bedrijven, DGA’s en vermogende particulieren heb ik bij advisering aan de klanten van SCAB specifieke kennis opgedaan op het gebied van onroerend goed en projectontwikkeling. Uiteraard richt deze kennis zich met name op het gebied van BTW en overdrachtsbelasting.

In het voorjaar van 2008 heb ik de functie van hoofd van de fiscale afdeling op mij genomen en ben deel gaan uitmaken van het management-team van SCAB. Deze stap zorgde voor uitbreiding van mijn takenpakket en voor een functie waarbij de managementaken steeds meer kwamen te overheersen.

Na twee jaar begon ik mij ervan bewust te worden dat ik toch voorkeur bleef houden voor de fiscale adviespraktijk en op 1 maart 2010 ben ik een eigen kantoor gestart: MPG Belastingadvies.

De samenwerking met andere adviseurs heb ik altijd gezocht en vind ik ook belangrijk om voor de klant tot een optimaal advies te komen. Vanuit die gedachte ben ik mijn kantoor dan ook begonnen op een locatie in Eindhoven waar nog een aantal andere fiscalisten waren gevestigd.

De start van een eigen kantoor bood de tijd en de ruimte om te kijken welke zaken, naast de al eerder genoemde (fiscale) aandachtsgebieden, opgepakt konden worden.

Al geruime tijd wilde ik ontdekken of het onderwijs iets voor mij was. De mogelijkheid deed zich voor om voor 1 dag in de week college te geven aan Tilburg University op het gebied van belastingrecht. Dit heb ik met veel plezier 3 jaar gedaan.

In de tussentijd zijn met de fiscalisten in Eindhoven gesprekken gestart over verdergaande samenwerking: enerzijds met elkaar en anderzijds met andere fiscalisten .

Via een oud-collega Jurgen Holtermans ben ik in gesprek gekomen met Hendrikx en Bakker. Deze gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot samenwerking per 1 januari 2013. Per die datum werk ik dus ook weer in de plaats waar het allemaal begon: Tilburg.

In de dagelijkse praktijk vullen onze werkzaamheden elkaar aan en ondersteunen elkaar daar waar nodig. Ik vind het zeer prettig en zoals gezegd optimaal om de eigen belastingadviespraktijk te kunnen voeren in de gezamenlijke omgeving van het kantoor in Tilburg.