Je bevindt je hier: HomeOns team ➠ Eva Smits
 
 

Eva Smits

mr. drs. E. Smits

Associate partner (via Eva Smits Belastingadvies B.V.)

Fiscalist

Specialist estate planning

 

Persoonlijke email en telefoon

Email: eva.smits@hendrikxenbakker.nl

GSM: +31 6 4847 9039

 

Social media

Linkedin def orange

 

Algemene voorwaarden

Klik hieronder voor de algemene voorwaarden van Eva Smits Belastingadvies B.V.:

 

Algemene voorwaarden Eva Smits Belastingadvies B.V.

 

Publicaties

 

Presentaties en webinars

 • De afwikkeling van een nalatenschap is vaak ingrijpend en complex. En helaas worden nabestaanden vaak geconfronteerd met gevolgen die niet waren voorzien en niet zo waren bedoeld. Bij het overlijden van een DGA is de afwikkeling van de nalatenschap vaak nog veel complexer en zijn de onvoorziene en ongewenste gevolgen vaak nog ingrijpender. Reden te meer voor een goede voorbereiding van de nalatenschap van de DGA.
   
  Wil je meer weten? Klik dan op de hierna vermelde link en bekijk het webinar dat ik onlangs heb verzorgd voor de FFP. Overigens geldt voor FFP-leden dat zij hun PE-punt enkel kunnen verkrijgen als ze het webinar via mijnffp.nl kijken.

 

Studies en opleidingen

 • Register executeur, 2018
 • Mediation, 2017
 • Collaborative practice, VVCP, 2016
 • Specialist Estate Planning, Estate Planning Expert, 2015
 • Center of Excellence Private Wealth, VU Amsterdam en Universiteit Nyenrode, 2007-2008
 • Beroepsopleiding Belastingadviseurs, Stichting Opleiding Belastingadviseurs, 2003-2006
 • Tax Business School, Universiteit van Nyenrode, 2003-2006
 • Fiscaal recht, Universiteit van Tilburg, 2001-2003
 • Fiscale economie, Universiteit van Tilburg, 1997-2002

 

Lidmaatschappen beroepsorganisaties

 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
 • Register Estate Planners (REP)
 • Register Executeur (RE)
 • Vereniging van Collaborative Professionals (VVCP)

 

Het persoonlijke verhaal van Eva

Ik ben in 1979 geboren in Breda en opgegroeid in Zundert. Na het VWO aan het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda ben ik in 1997 economie gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. In mijn propedeusejaar maakte ik ook kennis met een aantal juridische vakken. Ik vond de combinatie tussen het economische en juridische zo leuk dat ik na het propedeusejaar voor de richting fiscale economie heb gekozen. Mijn studie verliep voorspoedig en mijn interesse voor rechten was gewekt, dus na een paar jaar besloot ik ook fiscaal recht te gaan studeren.

Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om deel te nemen aan de Ideale Bijbaan bij Deloitte (voorheen: Arthur Andersen) in Rotterdam. Een heel leuk jaar waarin je, naast je studie, één dag per week werkte in de fiscale adviespraktijk. En bovendien iedere tien weken een kijkje mocht nemen in een andere adviespraktijk. Aan het einde van het jaar kwam ik terecht op de afdeling Estate Planning en maakte ik kennis met erven en schenken, testamenten, huwelijkse voorwaarden, bedrijfsoverdracht, echtscheiding etc. Die laatste tien weken vlogen voorbij en ik wist: dit is wat ik wil gaan doen! De betrokkenheid bij de persoonlijke wensen en belangen van de ondernemer of particulier in combinatie met de juridische en financiële aspecten, maakt het vak Estate Planning persoonlijk, veelzijdig en uitdagend.

Ook tijdens de rest van mijn studie bleef Estate Planning mijn interesse houden. Mijn scriptieonderwerp was dan ook “Echtscheiding en de Wet inkomstenbelasting 2001”.

Begin 2003 kreeg ik de uitnodiging van PwC Breda voor een sollicitatiegesprek. Ik werd aangenomen en ook ik had het enorme geluk, net zoals mijn collega’s Simon en Jurgen, om bij een uitstekende fiscalist het vak te mogen leren. Ik ben bij PwC Breda begonnen in de algemene adviespraktijk om zo breed mogelijk te worden opgeleid, maar mijn interesse voor Estate Planning was er nog altijd en al na een paar maanden werd ik lid van de kennisgroep Estate Planning binnen PwC. In de bijna acht jaar die volgde was ik werkzaam in zowel de algemene praktijk als op het gebied van Estate Planning. Een ideale leerschool, zeker in combinatie met de vele opleidingen die ik bij PwC mocht doen.

Na bijna acht jaar was het tijd voor iets anders. Ik wilde ook wel eens in een andere keuken kijken en ben toen als bedrijfsfiscalist aan de slag gegaan. Al snel kwam ik erachter dat dit geen juiste keuze was. Ik was natuurlijk helemaal niet meer bezig met klanten en Estate Planning. Na een half jaar heb ik dan ook mijn baan opgezegd en ben ik mijn eigen belastingadviespraktijk begonnen. Op dat moment ben ik ook (weer) in contact gekomen met Hendrikx en Bakker en sloot ik me aan bij het wekelijkse vaktechnische overleg.

Bij de start van mijn bedrijf heb ik er in eerste instantie voor gekozen om te focussen op Estate Planning, maar daarnaast ook een totaal pakket van fiscale diensten aan te bieden. Gedurende de jaren realiseerde ik me echter dat mijn hart bij Estate Planning ligt. Bovendien is de fiscaliteit dermate ingewikkeld dat het onmogelijk is om elk vakgebied binnen de fiscaliteit goed bij te houden. Sinds geruime tijd focus ik me dan ook volledig op Estate Planning en echtscheiding.

Begin 2016 kwam ik met Jurgen te spreken over een intensivering van de samenwerking met Hendrikx en Bakker en zijn we gestart met een proefperiode. Dat is zo goed bevallen dat we per 1 juni 2016 ook officieel een samenwerkingsverband zijn aangegaan.